REP bestandsextensie

REP

Wat is het REP bestand?

REP bestandsextensie

Bestanden die de REP-bestandsextensie bevatten, worden meestal geassocieerd met afspeelbestanden die worden gebruikt door verschillende gaming-applicaties. Deze REP-bestanden bevatten frames of scènes uit een bepaald spel, die informatie vastleggen over een bepaalde periode van het spel.

Met REP-bestanden kunnen gamers herhalingen van games delen en spelinstructies maken die andere gamers kunnen gebruiken. Het REP-bestand bevat echter geen echte videogegevens, omdat deze bestanden alleen de vastgelegde frame-informatie bevatten die in de game zelf kan worden afgespeeld.

Populaire games die het REP-bestandsformaat gebruiken, zijn Grand Theft Auto en StarCraft.

Hoe het REP bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de BusinessObjects -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer BusinessObjects

Als het systeem BusinessObjects of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie REP ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met REP. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen REP

Stap 2. Koppel BusinessObjects aan de bestandsextensie REP

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie REP. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende REP -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om REP bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot REP -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de REP -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het REP -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand REP is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het REP -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand REP te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het REP -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de BusinessObjects -toepassing uit te voeren en open het REP -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het REP -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand REP opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het BUSINESSOBJECTS -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met REP