PUB bestandsextensie

PUB

Wat is het PUB bestand?

PUB bestandsextensie

De PUB-bestandsextensie wordt gegeven aan Publisher-documenten. Dit bestandsformaat wordt gebruikt door de softwaretoepassing Microsoft Publisher, die deel uitmaakt van de Microsoft Office Professional Suite. De Publisher-software wordt gebruikt om zakelijke documenten en marketingmateriaal te maken, zoals posters, flyers, nieuwsbrieven, banners en andere creatieve publicatiebestanden.

PUB-bestanden kunnen zowel raster- als vectorafbeeldingen, tekst en getekende objecten bevatten. Ze worden soms ook gebruikt om gegevens voor e-mailfusies te integreren. Naast het maken van bestanden voor gedrukte documenten, kan Publisher ook worden gebruikt om documenten te maken voor e-mailcampagnes en voor gebruik op internet.

Hoe het PUB bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Adobe InDesign -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Adobe InDesign

Als het systeem Adobe InDesign of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie PUB ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met PUB. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen PUB

Stap 2. Koppel Adobe InDesign aan de bestandsextensie PUB

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie PUB. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende PUB -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om PUB bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot PUB -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de PUB -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het PUB -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand PUB is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het PUB -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand PUB te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het PUB -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Adobe InDesign -toepassing uit te voeren en open het PUB -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het PUB -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand PUB opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ADOBE INDESIGN -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met PUB