PSS bestandsextensie

PSS

Wat is het PSS bestand?

PSS bestandsextensie

Bestanden met de PSS bestandsextensie worden meestal geassocieerd met de Pocket SlideShow presentatiesoftware. Pocket SlideShow-bestanden zijn mobiele versies van PowerPoint-presentatiebestanden waarmee gebruikers presentaties kunnen weergeven op Pocket-pc's, smartphones en andere draagbare en mobiele apparaten. De PSS-bestanden bevatten afbeeldingen en audiobestanden die worden gebruikt in de mobiele presentaties. De PSS-bestanden bevatten ook de presentatie-opties, zoals de beeld- en geluidvolgorde, de beeldposities, bijschriften, overgangseffecten en achtergrondpatronen.

De PSS-bestandsextensie wordt ook gebruikt voor Adobe Type Manager PostScript-stub-bestanden, Axialis Screensaver Producer-bestanden, Corel PaintShop Photo Pro vooraf ingestelde zandsteenbestanden, Playstation-gamebestanden en Autodesk AutoCAD-bestanden.

Hoe het PSS bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VLC media player -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VLC media player

Als het systeem VLC media player of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie PSS ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met PSS. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen PSS

Stap 2. Koppel VLC media player aan de bestandsextensie PSS

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie PSS. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende PSS -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om PSS bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot PSS -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de PSS -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het PSS -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand PSS is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het PSS -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand PSS te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het PSS -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VLC media player -toepassing uit te voeren en open het PSS -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het PSS -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand PSS opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VLC MEDIA PLAYER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met PSS