PK bestandsextensie

PK

Wat is het PK bestand?

PK bestandsextensie

Bestanden met de extensie PK worden normaal gesproken geassocieerd met de Audition- en Cool Edit Pro-golfvormtoepassingen. De PK-bestanden die door deze programma's worden gebruikt, bevatten visuele weergaven van een bijbehorend audiobestand. Wanneer het audiobestand wordt afgespeeld, geeft het PK-bestand een visuele golfvormweergave van het audiobestand op het scherm weer.

De PK-bestandsextensie wordt ook gebruikt door het LaTex-softwareprogramma. Deze toepassing gebruikt het achtervoegsel PK voor de gecomprimeerde lettertypebestanden die door het programma worden opgeslagen.

Ingepakte bitmap-lettertypebestanden kunnen ook worden opgeslagen met het achtervoegsel PK.

Hoe het PK bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Adobe Audition -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Adobe Audition

Als het systeem Adobe Audition of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie PK ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met PK. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen PK

Stap 2. Koppel Adobe Audition aan de bestandsextensie PK

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie PK. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende PK -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om PK bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot PK -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de PK -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het PK -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand PK is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het PK -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand PK te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het PK -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Adobe Audition -toepassing uit te voeren en open het PK -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het PK -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand PK opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ADOBE AUDITION -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met PK