OPDOWNLOAD bestandsextensie

OPDOWNLOAD

Wat is het OPDOWNLOAD bestand?

Deze .OPDOWNLOAD-bestanden zijn tijdelijke bestanden die gedeeltelijk gedownloade gegevens bevatten. Het OPDOWNLOAD-bestandsformaat is ontwikkeld voor het gebruik van de Opera-webbrowser. Deze software maakt een OPDOWNLOAD-bestand telkens wanneer het een bestand van internet downloadt, zoals gevraagd door de gebruiker.

Normaal worden ze opgeslagen in dezelfde map van de lokale machine waar de gebruiker ervoor koos het bestand van internet te downloaden. Deze downloadbestanden worden door de Opera-webbrowser van de lokale computer verwijderd zodra het downloaden van het bestand is voltooid. Deze OPDOWNLOAD-bestanden worden over het algemeen ook geclassificeerd als tekstbestanden en binaire bestanden.

De Opera-webbrowser kan worden gebruikt om deze OPDOWNLOAD-bestanden te openen. Deze software heeft versies voor Windows, Mac OS X en Linux. Het is het beste om deze OPDOWNLOAD-bestanden met rust te laten, zodat bijbehorende bestandsdownloads die door de Opera-webbrowser worden geïnitieerd, correct kunnen doorgaan.

Hoe het OPDOWNLOAD bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Opera -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Opera

Als het systeem Opera of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie OPDOWNLOAD ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met OPDOWNLOAD. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen OPDOWNLOAD

Windows
Windows
MAC OS
MAC OS
Linux
Linux

Stap 2. Koppel Opera aan de bestandsextensie OPDOWNLOAD

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie OPDOWNLOAD. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende OPDOWNLOAD -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om OPDOWNLOAD bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot OPDOWNLOAD -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de OPDOWNLOAD -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het OPDOWNLOAD -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand OPDOWNLOAD is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het OPDOWNLOAD -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand OPDOWNLOAD te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het OPDOWNLOAD -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Opera -toepassing uit te voeren en open het OPDOWNLOAD -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het OPDOWNLOAD -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand OPDOWNLOAD opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het OPERA -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met OPDOWNLOAD