NBF bestandsextensie

NBF

Wat is het NBF bestand?

NBF bestandsextensie

Bestanden met de extensie NBF worden meestal geassocieerd met het back-upsoftwareprogramma NTI Backup Now. Wanneer de NTI Backup Now-toepassing wordt gebruikt om back-ups van bestanden en mappen op het systeem van een gebruiker te maken, wordt het resulterende bestandsarchief opgeslagen met de NBF bestandsextensie.

In de meeste gevallen zal een gebruiker meer dan één back-up opslaan met behulp van de NTI Backup Now-software. De meerdere bestanden worden vervolgens in volgorde benoemd, waarbij elk bestand het achtervoegsel NBF bevat, zoals backup_001NBF, backup_002NBF en backup_003NBF.

De NVIDIA grafische kaartsoftware maakt ook gebruik van de NBF bestandsextensie. Deze NBF-bestanden bevatten grafische scènebestanden die worden verwerkt door de grafische kaartsoftware.

Hoe het NBF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de NTI Backup Now -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer NTI Backup Now

Als het systeem NTI Backup Now of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie NBF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met NBF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen NBF

Stap 2. Koppel NTI Backup Now aan de bestandsextensie NBF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie NBF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende NBF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om NBF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot NBF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de NBF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het NBF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand NBF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het NBF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand NBF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het NBF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de NTI Backup Now -toepassing uit te voeren en open het NBF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het NBF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand NBF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het NTI BACKUP NOW -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met NBF