LOCK bestandsextensie

LOCK

Wat is het LOCK bestand?

LOCK bestandsextensie

Bestanden met de LOCK bestandsextensie worden meestal geassocieerd met Microsoft's .NET Framework. Het bestandsformaat LOCK wordt gebruikt om "vergrendelde" kopieën van een databasebestand te maken.

Wanneer een database al in gebruik is en een andere gebruiker probeert deze te openen, wordt een vergrendelde kopie van het bestand geopend in plaats van de bewerkbare kopie. Dit bestand wordt opgeslagen met het achtervoegsel LOCK. Dit LOCK-bestand voorkomt dat de gebruiker wijzigingen aanbrengt in het bestand terwijl een andere gebruiker het bewerkt.

De softwaretoepassing Adobe Lightroom gebruikt ook de LOCK-bestandsextensie voor vergrendelde databasebestanden.

Hoe het LOCK bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de SkyDrive -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer SkyDrive

Als het systeem SkyDrive of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie LOCK ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met LOCK. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen LOCK

Stap 2. Koppel SkyDrive aan de bestandsextensie LOCK

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie LOCK. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende LOCK -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om LOCK bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot LOCK -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de LOCK -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het LOCK -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand LOCK is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het LOCK -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand LOCK te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het LOCK -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de SkyDrive -toepassing uit te voeren en open het LOCK -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het LOCK -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand LOCK opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het SKYDRIVE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met LOCK