INF bestandsextensie

INF

Wat is het INF bestand?

INF bestandsextensie

Het INF-bestandsformaat is door Microsoft ontwikkeld als een gewoon tekstformaat. Deze INF-bestanden worden ook wel setup-informatiebestanden genoemd en deze worden gebruikt voor Windows-toepassingen, apparaatstuurprogramma's en firmwarecomponenten van Windows-installaties. Wanneer een gebruiker een apparaatstuurprogramma-installatieprogramma of een Windows-toepassingsinstallatiepakket downloadt, wordt normaal gesproken een INF-bestand meegeleverd. Deze INF-bestanden zijn ook opgenomen in installatiepakketten van de meeste firmware-updates en upgrades voor Windows-pc's.

De gegevens die zijn opgeslagen in deze INF-bestanden zijn normaal gesproken details in gewone tekstindeling, die worden gebruikt door de installatieprogramma's van Windows-toepassingen, hardwareapparaten en firmwarecomponenten. Deze details zijn normaal maplocaties van vereiste bronnen, installatiemappen en bestanden. Wanneer deze INF-bestanden worden gebundeld met installatieprogramma's van apparaatstuurprogramma's en firmware-updates of -upgrades, kunnen deze details apparaatconfiguraties, standaardinstellingen en statuslogboeken bevatten.

Deze INF-bestanden kunnen ook informatie bevatten over de software, het stuurprogramma of de firmwarecomponent. Dit zijn meestal de aanmaak van het installatieprogramma en de releasedatum, het versienummer en de ontwikkelaar, naast andere details. Deze INF-bestanden kunnen worden geopend met standaard tekstbewerkingsprogramma's zoals Kladblok.

Hoe het INF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de TextMate -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer TextMate

Als het systeem TextMate of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie INF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met INF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen INF

Stap 2. Koppel TextMate aan de bestandsextensie INF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie INF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende INF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om INF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot INF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de INF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het INF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand INF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het INF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand INF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het INF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de TextMate -toepassing uit te voeren en open het INF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het INF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand INF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het TEXTMATE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met INF