IDLK bestandsextensie

IDLK

Wat is het IDLK bestand?

IDLK bestandsextensie

Adobe InDesign, een software voor desktoppublicatie die is ontworpen om publicatiemedia te maken, zoals posters, boeken en flyers. Net als andere software zijn er in InDesign meerdere gebruikers die dezelfde bestanden kunnen wijzigen. Bestanden met IDLK (InDeisgn Lock) bestandsextensie wordt gemaakt wanneer iemand Adobe InDesign gebruikt. IDLK-bestanden dienen als een "ID" wanneer een bestand, met name het bestand met .Indd, wordt geopend en / of wordt bewerkt. Bestanden met .Indd-extensies zijn projectbestanden voor InDesign

Het hebben van een IDLK-bestanden op uw computer betekent dat sommige van de .Indd-bestanden open zijn. Het betekent dat op dat specifieke bestand het momenteel door iemand wordt gebruikt. InDesign is een huis van informatie en functies waartoe elke gebruiker toegang heeft. En er zijn tijden dat gebruikers mogelijk dezelfde informatie of bestanden tegelijkertijd nodig hebben, waardoor verandering onvermijdelijk is. De wijzigingen zullen niet succesvol worden geïntegreerd als er twee gebruikers zijn die het tegelijkertijd veroorzaken. Om een gebruiker te waarschuwen of hem te helpen identificeren welk bestand in gebruik is, wordt IDLK-bestand gemaakt. Zodra het bestand is gebruikt, wordt IDLK-bestand gemaakt zodat wanneer een andere gebruiker probeert het bestand dat in gebruik is te openen, het systeem hem daarom zal vragen, het bestand niet wordt geopend. IDLK-bestand is een tijdelijk bestand dat bij het sluiten van het primaire bestand ook meteen verdwijnt.


Hoe het IDLK bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Adobe InDesign -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Adobe InDesign

Als het systeem Adobe InDesign of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie IDLK ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met IDLK. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen IDLK

Stap 2. Koppel Adobe InDesign aan de bestandsextensie IDLK

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie IDLK. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende IDLK -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om IDLK bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot IDLK -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de IDLK -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het IDLK -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand IDLK is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het IDLK -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand IDLK te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het IDLK -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Adobe InDesign -toepassing uit te voeren en open het IDLK -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het IDLK -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand IDLK opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ADOBE INDESIGN -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met IDLK