GSD bestandsextensie

GSD

Wat is het GSD bestand?

GSD bestandsextensie

De GSD-bestandsextensie wordt gebruikt voor een apparaatconfiguratiebestandsindeling, die is ontwikkeld door Panoramix Services. Deze GSD-bestanden worden ook wel generieke stationsbeschrijvingsbestanden genoemd, die worden gebruikt door de ProfinetCommander-software.

Deze GSD-bestanden zijn gecodeerd in XML-indeling en de gegevens die zijn opgeslagen in een GSD-bestand bevatten hardwareapparaatprofielen die kunnen worden geïmporteerd in de ProfinetCommander-software. Dit is een Windows-applicatie die is ontworpen door Panoramix Services. Deze tool biedt diagnostische en testfuncties voor IT-beheerders, netwerkingenieurs en specialisten in productontwikkeling. Deze software wordt gebruikt voor het testen van I / O-componenten van apparaten en andere relevante hardwaretools die zijn aangesloten op een PROFINET-netwerk.

Het is het beste om deze GSD-bestanden met rust te laten. Dit is om ervoor te zorgen dat de ProfinetCommander-software correct kan blijven werken.

Hoe het GSD bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de ProfiTrace -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer ProfiTrace

Als het systeem ProfiTrace of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GSD ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GSD. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GSD

Stap 2. Koppel ProfiTrace aan de bestandsextensie GSD

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GSD. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GSD -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GSD bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GSD -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GSD -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GSD -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GSD is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GSD -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GSD te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GSD -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de ProfiTrace -toepassing uit te voeren en open het GSD -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GSD -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GSD opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het PROFITRACE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GSD