FIL bestandsextensie

FIL

Wat is het FIL bestand?

FIL bestandsextensie

Bestanden die de FIL-bestandsextensie hebben gekregen, zijn databaseopslagbestanden. Deze bestanden worden gebruikt door een aantal computertoepassingen, waaronder ACL voor Windows, dBase, AVG Antivirus en Cardbox. Deze FIL-bestanden bevatten een lijst met databaseobjecten die zijn opgeslagen in de database of een bijbehorende computertoepassing.

In sommige gevallen wordt de bestandsextensie FIL ook gegeven aan bestanden die zijn gemaakt door de toepassing Zenworks Desktop Management. Deze bestanden zijn applicatiebronbestanden die zijn gemaakt met het snAppShot-hulpprogramma Zenworks Desktop Management.

De Symbian S60-smartphoneapplicatie gebruikt ook de FIL-bestandsextensie voor rile waarin afbeeldingen van het Nokia-logo worden opgeslagen.

Hoe het FIL bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de dBASE -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer dBASE

Als het systeem dBASE of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie FIL ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met FIL. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen FIL

Windows
Windows

Stap 2. Koppel dBASE aan de bestandsextensie FIL

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie FIL. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende FIL -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om FIL bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot FIL -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de FIL -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het FIL -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand FIL is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het FIL -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand FIL te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het FIL -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de dBASE -toepassing uit te voeren en open het FIL -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het FIL -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand FIL opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het DBASE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met FIL