EPUB bestandsextensie

EPUB

Wat is het EPUB bestand?

EPUB bestandsextensie

De EPUB-bestandsextensie wordt vaak gegeven aan bestanden die zijn gemaakt door toepassingen die de Open eBook XML-bestandsindeling gebruiken. Deze bestanden zijn samengesteld uit drie open standaarden, waaronder het Open Packing-formaat, de Open Publication-structuur en het Open Container-formaat.

Dankzij het EPUB-bestandsformaat kunnen eBook-uitgevers niet-versleutelde, opnieuw te plaatsen digitale eBooks produceren. De EPUB-bestanden bestaan uit een ZIP-bestand dat de inhoud van het eBoek bevat en een XML-bestand dat de inhoud van het ZIP-bestand zelf beschrijft.

Om een eBook te kunnen lezen dat is gepubliceerd in de EPUB-bestandsindeling, moet u een compatibele eBook-lezer hebben.

Hoe het EPUB bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Adobe Digital Editions -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Adobe Digital Editions

Als het systeem Adobe Digital Editions of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie EPUB ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met EPUB. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen EPUB

Stap 2. Koppel Adobe Digital Editions aan de bestandsextensie EPUB

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie EPUB. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende EPUB -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om EPUB bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot EPUB -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de EPUB -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het EPUB -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand EPUB is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het EPUB -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand EPUB te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het EPUB -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Adobe Digital Editions -toepassing uit te voeren en open het EPUB -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het EPUB -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand EPUB opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ADOBE DIGITAL EDITIONS -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met EPUB