DWG bestandsextensie

DWG

Wat is het DWG bestand?

DWG bestandsextensie

De DWG-extensie wordt voornamelijk gegeven aan bestanden die zijn gemaakt met de AutoCAD-toepassing "Computer Aided Design". AutoCAD is een CAD-ontwikkelingsplatform dat is ontwikkeld door AutoDesk, Inc. De DWG-extensie kan ook worden gegeven aan bestanden die zijn gemaakt met verschillende andere CAD-softwarepakketten, zoals de IntelliCAD-toepassing.

De bestanden met de extensie DWG bevatten een database met 2D- of 3D-tekeningen die met CAD-software zijn gemaakt. Deze bestanden slaan ontwerp- en metagegevens op die de inhoud van het bestand beschrijven. Het DWG-formaat wordt beschouwd als het meest gebruikte formaat voor CAD-tekeningen. Sommige experts schatten dat er tegenwoordig tussen de 2 en 4 miljard DWG-afbeeldingen zijn.

Hoe het DWG bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de AutoCAD -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer AutoCAD

Als het systeem AutoCAD of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie DWG ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met DWG. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen DWG

Stap 2. Koppel AutoCAD aan de bestandsextensie DWG

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie DWG. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende DWG -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om DWG bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot DWG -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de DWG -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het DWG -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand DWG is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het DWG -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand DWG te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het DWG -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de AutoCAD -toepassing uit te voeren en open het DWG -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het DWG -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand DWG opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het AUTOCAD -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met DWG