DO bestandsextensie

DO

Wat is het DO bestand?

DO bestandsextensie

De bestanden die de DO-bestandsextensie bevatten, worden normaal gesproken gebruikt om dynamische webpagina's voor websites op internet te genereren. De DO-bestanden bevatten Java-programmapagina's die zijn gemaakt om te worden uitgevoerd door een webserver, waarbij de informatie vervolgens wordt teruggestuurd naar de webbrowser van de gebruiker.

Bestanden met de DO-bestandsextensie werken ongeveer op dezelfde manier als een PHP-bestand. De DO-bestanden worden ook wel Java Struts-toepassingsbestanden genoemd omdat het DO-bestand een bijbehorende URL biedt met de mogelijkheid om aan specifieke Struts-acties te "toewijzen".

Hoe het DO bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Apache Tomcat -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Apache Tomcat

Als het systeem Apache Tomcat of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie DO ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met DO. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen DO

Stap 2. Koppel Apache Tomcat aan de bestandsextensie DO

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie DO. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende DO -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om DO bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot DO -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de DO -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het DO -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand DO is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het DO -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand DO te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het DO -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Apache Tomcat -toepassing uit te voeren en open het DO -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het DO -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand DO opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het APACHE TOMCAT -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met DO