DIVX bestandsextensie

DIVX

Wat is het DIVX bestand?

DIVX bestandsextensie

Bestanden die de DIVX-bestandsextensie bevatten, zijn hoogwaardige videocodec-bestanden die zijn gecomprimeerd om digitale video's via internet te distribueren.

Wanneer een videobestand wordt opgeslagen in DIVX-indeling, wordt de video gecomprimeerd zodat deze gemakkelijker kan worden gedistribueerd vanwege een kleinere bestandsgrootte. Hoewel de bestandsgrootte van de video kleiner wordt wanneer deze in het DIVX-bestandsformaat wordt geplaatst, is er weinig verlies aan de beeldkwaliteit van de video die het bestand bevat. Daarom is het DIVX-bestandsformaat een van de voorkeursformaten voor online videodistributie en in P2P-bestandsuitwisselingsnetwerken.

DivX-bestanden kunnen worden uitgevoerd op Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen.

Hoe het DIVX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de DivX -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer DivX

Als het systeem DivX of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie DIVX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met DIVX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen DIVX

Stap 2. Koppel DivX aan de bestandsextensie DIVX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie DIVX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende DIVX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om DIVX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot DIVX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de DIVX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het DIVX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand DIVX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het DIVX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand DIVX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het DIVX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de DivX -toepassing uit te voeren en open het DIVX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het DIVX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand DIVX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het DIVX -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met DIVX