CSS bestandsextensie

CSS

Wat is het CSS bestand?

CSS bestandsextensie

CSS is een acroniem voor Cascading Style Sheet. Bestanden met de extensie CSS worden gebruikt om de inhoud van een bijbehorende webpagina op te maken. Hoewel het CSS-bestandsformaat meestal wordt geassocieerd met webpagina's die zijn geschreven in de HTML- en XHTML-programmeertalen, kan het formaat ook worden toegepast op elk type XML-document.

Een CSS-bestand bevat de eigenschappen die bepalen hoe de HTML-elementen van een bijbehorende webpagina worden weergegeven, zoals de kleur, het lettertype, de grootte, regelafstand, randen en andere HTML-elementen.

CSS-bestanden zijn vergelijkbaar met sjabloonbestanden, waardoor gebruikers meerdere websites met een vergelijkbare look en feel kunnen maken zonder elke site opnieuw te hoeven maken.

Hoe het CSS bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Adobe Dreamweaver -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Adobe Dreamweaver

Als het systeem Adobe Dreamweaver of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie CSS ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met CSS. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen CSS

Stap 2. Koppel Adobe Dreamweaver aan de bestandsextensie CSS

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie CSS. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende CSS -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om CSS bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot CSS -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de CSS -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het CSS -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand CSS is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het CSS -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand CSS te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het CSS -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Adobe Dreamweaver -toepassing uit te voeren en open het CSS -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het CSS -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand CSS opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ADOBE DREAMWEAVER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met CSS