CRYPT bestandsextensie

CRYPT

Wat is het CRYPT bestand?

Deze CRYPT-bestanden worden gegenereerd door de WhatsApp-software, een IM-toepassing (instant messaging) die is ontworpen voor mobiele apparaten. Deze software is compatibel met veelgebruikte mobiele platforms zoals Android en iOS.

Chatgeschiedenisgegevens worden door de WhatsApp-software opgeslagen in deze CRYPT-bestanden, gecodeerde SQLite-databasebestanden met de extensie CRYPT. Afhankelijk van de versie van WhatsApp op uw mobiele apparaat, kunnen deze bestanden de extensie CRYPT, CRYPT2, CRYPT3, CRYPT4, CRYPT5, CRYPT6, CRYPT7 hebben, enzovoort.

Deze CRYPT-bestanden zijn ontworpen om te worden geopend met behulp van de berichten- en chatgeschiedenisviewer van WhatsApp. Bepaalde tekstbewerkingsprogramma's kunnen deze CRYPT-bestanden mogelijk openen, maar het is het beste om ze met rust te laten.

Hoe het CRYPT bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de WhatsApp Tri-Crypt -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer WhatsApp Tri-Crypt

Als het systeem WhatsApp Tri-Crypt of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie CRYPT ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met CRYPT. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen CRYPT

Stap 2. Koppel WhatsApp Tri-Crypt aan de bestandsextensie CRYPT

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie CRYPT. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende CRYPT -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om CRYPT bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot CRYPT -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de CRYPT -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het CRYPT -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand CRYPT is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het CRYPT -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand CRYPT te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het CRYPT -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de WhatsApp Tri-Crypt -toepassing uit te voeren en open het CRYPT -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het CRYPT -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand CRYPT opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het WHATSAPP TRI-CRYPT -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met CRYPT