CRDOWNLOAD bestandsextensie

CRDOWNLOAD

Wat is het CRDOWNLOAD bestand?

Bestanden met de extensie CRDOWNLOAD zijn gekoppeld aan de internetbrowser van Google Chrome. De bestanden met het achtervoegsel CRDOWNLOAD slaan de inhoud op van gedeeltelijke bestandsdownloads die worden uitgevoerd met de Chrome-webbrowser.

De Google Chrome-internetbrowser is gemaakt door Google om te concurreren met de andere populaire websitebrowsers, zoals Firefox en Internet Explorer en is uitgebracht in 2008.

Wanneer de Google Chrome-webbrowser een bestand downloadt, wordt de onvolledige download opgeslagen met de bestandsextensie CRDOWNLOAD totdat het bestand het downloadproces heeft voltooid. Nadat de download door de browser is voltooid, krijgt het bestand de nieuwe bestandsextensie.

Hoe het CRDOWNLOAD bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Google Chrome -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Google Chrome

Als het systeem Google Chrome of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie CRDOWNLOAD ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met CRDOWNLOAD. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen CRDOWNLOAD

Stap 2. Koppel Google Chrome aan de bestandsextensie CRDOWNLOAD

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie CRDOWNLOAD. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende CRDOWNLOAD -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om CRDOWNLOAD bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot CRDOWNLOAD -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de CRDOWNLOAD -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het CRDOWNLOAD -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand CRDOWNLOAD is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het CRDOWNLOAD -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand CRDOWNLOAD te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het CRDOWNLOAD -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Google Chrome -toepassing uit te voeren en open het CRDOWNLOAD -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het CRDOWNLOAD -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand CRDOWNLOAD opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het GOOGLE CHROME -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met CRDOWNLOAD