CID bestandsextensie

CID

Wat is het CID bestand?

CID bestandsextensie

De CID-bestandsextensie wordt gebruikt door verschillende softwaretoepassingen. Het wordt meestal geassocieerd met de Navigator-astronomiesoftware om beschrijvingen van kaartafbeeldingen op te slaan. De CID-bestandsextensie wordt ook gebruikt voor AnalogX CallerID-bestanden en coDiagnostiX door de gebruiker gedefinieerde implantaatbestanden.

Hoe het CID bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de coDiagnostiX -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer coDiagnostiX

Als het systeem coDiagnostiX of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie CID ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met CID. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen CID

Stap 2. Koppel coDiagnostiX aan de bestandsextensie CID

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie CID. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

  • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende CID -bestand dat u wilt openen
  • Selecteer "Openen met" in het menu
  • Klik op "Kies een andere applicatie"
  • Klik op 'Meer applicaties'
  • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
  • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om CID bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot CID -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de CID -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

  • Controleer of het CID -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand CID is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het CID -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
  • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand CID te werken
  • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het CID -bestand niet meer bestaat.
  • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de coDiagnostiX -toepassing uit te voeren en open het CID -bestand.
  • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het CID -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand CID opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het CODIAGNOSTIX -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met CID