BDM bestandsextensie

BDM

Wat is het BDM bestand?

BDM bestandsextensie

Bestanden met de extensie BDM worden meestal geassocieerd met AVHCD-video-opnamen.

De BDM-bestanden die door deze AVHCD-opnamen worden gebruikt, zijn schijfinformatiebestanden die door het AVHCD-opnameapparaat zijn gemaakt. De BDM-bestanden bevatten informatie die betrekking heeft op de inhoud van de opnamen in een specifieke schijfmap.

De softwaretoepassing Pro / ENGINEER gebruikt ook het BDM-achtervoegsel. Dit softwareprogramma gebruikt het BDM-achtervoegsel voor de tijdelijke bestanden die door de toepassing worden gemaakt tijdens de bewerking van een gebruiker.

De Blaise computerondersteunde enquêtesoftware maakt ook gebruik van het BDM bestand achtervoegsel. Deze BDM-bestanden bevatten statistische informatie die door de software wordt gebruikt.

Hoe het BDM bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Toast 11 -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Toast 11

Als het systeem Toast 11 of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie BDM ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met BDM. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen BDM

MAC OS
MAC OS

Stap 2. Koppel Toast 11 aan de bestandsextensie BDM

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie BDM. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende BDM -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om BDM bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot BDM -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de BDM -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het BDM -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand BDM is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het BDM -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand BDM te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het BDM -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Toast 11 -toepassing uit te voeren en open het BDM -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het BDM -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand BDM opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het TOAST 11 -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met BDM