ASPX bestandsextensie

ASPX

Wat is het ASPX bestand?

ASPX bestandsextensie

ASPX staat voor Active Server Page Extended-bestand. Deze bestanden worden vaak gebruikt voor webformulieren op internet. U kunt zien wanneer uw browser een van deze bestanden heeft bereikt door de ASPX-extensie die aan het einde van de URL in de adresbalk verschijnt. Als u bijvoorbeeld op een http://www.Abc.Com/formASPX aankomt, weet u dat u zich op een actieve serverpagina bevindt.

Deze door de server gegenereerde webpagina's zijn vaak ontwikkeld door Microsoft en bevatten vaak C # code of VBScript. De bestanden worden meestal gemaakt met Microsoft Visual Web Developer en zijn ontworpen voor gebruik binnen Microsoft ASP.Net framework.

Hoe het ASPX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Microsoft Visual Studio -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Microsoft Visual Studio

Als het systeem Microsoft Visual Studio of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie ASPX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met ASPX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen ASPX

Stap 2. Koppel Microsoft Visual Studio aan de bestandsextensie ASPX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie ASPX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende ASPX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om ASPX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot ASPX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de ASPX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het ASPX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand ASPX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het ASPX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand ASPX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het ASPX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Microsoft Visual Studio -toepassing uit te voeren en open het ASPX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het ASPX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand ASPX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MICROSOFT VISUAL STUDIO -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met ASPX