ASHX bestandsextensie

ASHX

Wat is het ASHX bestand?

ASHX bestandsextensie

De ASHX-bestandsextensie wordt meestal gebruikt door de ASP.NET HTTP-handler die is gemaakt door Microsoft. Bestanden met de extensie ASHX zijn webpagina's die worden verwerkt door een ASP.NET-handler.

Wanneer een bezoeker dit type webpagina opent, verwijst de handler naar een andere pagina die een opgegeven code produceert. De code wordt vervolgens verzonden naar de internetbrowser van de bezoeker. De bestanden die de ASHX-bestandsextensie bevatten, lijken erg op ASPX-bestanden.

ASHX-bestanden zijn een veelgebruikte manier om een http-handler te implementeren zonder dat de handlercode vooraf in uw bestanden moet worden gecompileerd.

Hoe het ASHX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de TextMate -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer TextMate

Als het systeem TextMate of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie ASHX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met ASHX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen ASHX

Stap 2. Koppel TextMate aan de bestandsextensie ASHX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie ASHX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende ASHX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om ASHX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot ASHX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de ASHX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het ASHX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand ASHX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het ASHX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand ASHX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het ASHX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de TextMate -toepassing uit te voeren en open het ASHX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het ASHX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand ASHX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het TEXTMATE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met ASHX