APK bestandsextensie

APK

Wat is het APK bestand?

APK bestandsextensie

APK-bestanden zijn applicatiepakketten die zijn gemaakt voor het mobiele Android-besturingssysteem van Google. Het Android-besturingssysteem is gebaseerd op het Linux-besturingssysteem en werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Open Handset Alliance voor gebruik op mobiele telefoons, maar het Android-besturingssysteem wordt nu ook gebruikt voor mobiele tablets naast het gebruik van mobiele telefoons.

De bestanden die de APK-bestandsextensie bevatten, slaan de bestanden op die nodig zijn om een enkele Android-applicatie op een mobiel Android-apparaat uit te voeren. Het APK-bestand zelf is een gecomprimeerd bestandsarchief dat de codebestanden voor de toepassing, het bestand AndroidManifest.Xml en de bronbestanden van de toepassing bevat.

Hoe het APK bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Google Android SDK -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Google Android SDK

Als het systeem Google Android SDK of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie APK ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met APK. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen APK

Stap 2. Koppel Google Android SDK aan de bestandsextensie APK

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie APK. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende APK -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om APK bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot APK -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de APK -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het APK -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand APK is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het APK -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand APK te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het APK -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Google Android SDK -toepassing uit te voeren en open het APK -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het APK -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand APK opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het GOOGLE ANDROID SDK -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met APK