ALX bestandsextensie

ALX

Wat is het ALX bestand?

ALX bestandsextensie

Bestanden met de extensie ALX zijn Application Loader-bestanden. Deze bestanden worden gemaakt in XML-indeling en bevatten informatie over toepassingen die op een mobiel BlackBerry-apparaat moeten worden geïnstalleerd.

Het ALX-bestandsformaat wordt gebruikt door de BlackBerry Desktop Manager en bevat gegevens die betrekking hebben op de computerlocatie van het bestand dat u op uw BlackBerry-toestel wilt installeren.

De Alpha Five-databasesoftware gebruikt ook het ALX-bestandssuffix. Deze softwaretoepassing gebruikt de ALX-bestandsextensie voor database-informatiebestanden die door het programma worden gebruikt.

De ALX bestandsextensie wordt ook gebruikt voor Active X layout-besturingsbestanden. Deze bestanden bevatten HTML die is ingesloten in bijbehorende webpagina's.

Hoe het ALX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de ActiveX Control Pad -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer ActiveX Control Pad

Als het systeem ActiveX Control Pad of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie ALX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met ALX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen ALX

Stap 2. Koppel ActiveX Control Pad aan de bestandsextensie ALX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie ALX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende ALX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om ALX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot ALX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de ALX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het ALX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand ALX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het ALX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand ALX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het ALX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de ActiveX Control Pad -toepassing uit te voeren en open het ALX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het ALX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand ALX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ACTIVEX CONTROL PAD -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met ALX