AEX bestandsextensie

AEX

Wat is het AEX bestand?

AEX bestandsextensie

De AEX bestandsextensie wordt vaak gebruikt in bestanden die zijn geassocieerd met Pretty Good Privacy (PGP) coderingstoepassing voor Microsoft
Ramen. Bestanden met AEX-extensie worden geïdentificeerd als gecodeerde coderingsbestanden die worden gebruikt om de communicatie van de gebruikers te beschermen,
e-mails, bestanden, mappen en hele schijfpartities. Het bevat ook de protocollen voor gegevensauthenticatie en beveiligingsanalyse.
AEX-bestanden worden ook gebruikt in sommige beveiligingssoftware om afwijkingen en virussen van inkomende elektronische communicatie te detecteren.

PGP of Pretty Good Program is een programma dat een snel coderingsalgoritme gebruikt dat wordt gebruikt om e-mail te coderen en te decoderen via de
Internet. Het dient ook als software die berichten authenticeert met digitale handtekeningen en gecodeerde opgeslagen bestanden. PGP maakt ook gebruik van
openbare sleutelsystemen om AEX-bestanden te genereren. Dit systeem vereist voor elke gebruiker een coderingssleutel die algemeen bekend is en een privésleutel
dat is alleen bekend bij de gebruiker. De gebruiker kan een bericht coderen voordat het naar iemand wordt verzonden met zijn openbare sleutel. Wanneer de ander
gebruiker ontvangt het bericht, hij kan het decoderen met zijn eigen privésleutel.

Hoe het AEX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Alpha Five -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Alpha Five

Als het systeem Alpha Five of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie AEX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met AEX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen AEX

Windows
Windows

Stap 2. Koppel Alpha Five aan de bestandsextensie AEX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie AEX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende AEX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om AEX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot AEX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de AEX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het AEX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand AEX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het AEX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand AEX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het AEX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Alpha Five -toepassing uit te voeren en open het AEX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het AEX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand AEX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ALPHA FIVE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met AEX